Ads Top

Batterijen het meest gebruikt in afstandsbedieningen

Nederlanders worden in het dagelijkse leven steeds afhankelijker van batterijen. Dat zegt onderzoeksbureau Panteia, dat in opdracht van Stibat (Stichting Batterijen) een driejaarlijks-onderzoek uitvoert naar het aantal batterijen in Nederlands huishoudens.
Welke apparaten verbruiken batterijen?

Veel Nederlanders denken bij batterijen aan penlights of AA-batterijen. Echter ook knoopcel batterijen (in horloges, bureauaccessoires en gehoorapparaten) en accu’s (mobieltjes, gereedschap, laptops) zijn batterijen. Uit de verschillende onderzoeken blijkt dat het aantal batterijen de afgelopen jaren flink is gestegen: in 2003 bezat een huishouden gemiddeld 71 batterijen,  in 2015 zijn dit maar liefst 113 batterijen. In totaal hebben alle Nederlandse huishoudens gezamenlijk 850 miljoen batterijen.

In het onderzoek is een top-tien samengesteld van huishoudelijke apparaten met de meeste batterijen. Daarbij staan afstandsbedieningen (voor de tv, dvd, gashaard, gordijnen, et cetera.) en zaklampen (sinds 2003) op nummer 1 en 2. Opvallend is de opkomst van de achter- en voorlicht van fietsen (3e plaats in 2015 en een 22e plaats in 2003), de mobiele telefoon en de laptops.

Het onderzoek maakt duidelijk dat batterijen een steeds belangrijkere plek innemen in het dagelijkse leven. Vanwege deze verbatterijrisering van onze maatschappij blijft het dan ook essentieel om lege batterijen in te leveren. Dit kan bij een van de ruim 24.000 inleverpunten van Stibat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.