Ads Top

Inzamelactie met ruim 850 bouwmarkten en doe-het-zelfzaken

Er liggen in Nederland maar liefst 4,3 miljoen stuks elektrische (tuin)gereedschap ongebruikt op de plank. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle. Deze stichting wil het inleveren van afgedankte gereedschappen en energiezuinige lampen voor recycling stimuleren. Samen met 850 bouwmarkten start Wecycle vandaag een inleveractie.

Om het inleveren van elektrisch gereedschap en energiezuinige lampen te stimuleren, voert Wecycle een inlevercampagne waarbij naast TV en advertenties ook een online game wordt ingezet. Consumenten kunnen thuis spelenderwijs al oefenen met het inleveren. De game ‘E-Launch’ is direct te spelen via de actiesite. Hogere levels kunnen alleen ontgrendeld worden bij de inleverbak in de bouwmarkt.

 Snelle inleveraars krijgen vanaf 15 juni bij deelnemende winkels een puzzelboek voor het hele gezin cadeau. Alle opgaven hebben een link met klussen en inleveren. Deze incentive heeft hiermee een rol in de bewustwording van de consument en levert samen met de game contactmomenten op in de winkels en online. Ruim 850 bouwmarkten en doe-het-zelfzaken doen mee. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Voor veel retailers is het innemen van e-waste een service aan hun klanten, die zo makkelijk hun oude elektrische apparaten en spaarlampen kunnen inleveren. Het aanbieden van deze gemakkelijke service levert fysieke winkels een voordeel op ten opzichte van online winkels. Daarnaast is de verantwoorde inname van elektrische apparaten en lampen een invulling van hun MVO-beleid.

Bij 430 bouwmarkten staat een Wecycle-inleverbak waar consumenten oude kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen ook kunnen inleveren zonder iets nieuws aan te kopen. In totaal staan in meer dan 2.500 winkels Wecycle-inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Afgedankte elektrische gereedschappen en lampen moeten worden ingeleverd voor recycling. Na inlevering laat Wecycle de kleine elektrische apparaten voor 80 procent recyclen. TL-buizen en spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.