Ads Top

Mundial moet afvalvrij festival worden

Festival Mundial heeft de ambitie om de komende jaren een volledig afvalvrij en schoon festival te worden. Daarvoor is een plan gemaakt dat in 2014 is gestart.

Een van de doelen uit het plan is om  bezoekers bewust te maken van het afvalprobleem. Dit jaar worden de entree en de bewegwijzering onder meer gemaakt van restmateriaal. Het driejarenplan heeft als titel: Groen, Groener, Groenst. Festival Mundial op 27 en 28 juni staat in het teken van het tweede projectjaar: groener. De hoeveelheid afval die overblijft na festivals is groot. Daar willen Festival Mundial en de gemeente iets aan doen. Dat doen ze samen met het Tilburgse advies- en onderzoeksbureau de AfvalSpiegel. Dit jaar is er speciale aandacht voor het parkeerterrein en de toegangswegen naar het festival. Het terrein was in 2014 schoon, maar de wegen er naartoe en het parkeerterrein niet.

Op het festival staan diverse attributen die gemaakt zijn van afgedankte materialen. Onder meer een toren gemaakt van afval waar kinderen in kunnen klimmen. Vanaf die toren kunnen ze hun afval in containers gooien en weer naar beneden glijden via de glijbaan. Bezoekers krijgen ook informatie over verschillende soorten afval. En ze zien hoe afgedankte materialen gebruikt kunnen worden. Voor Groen, Groener, Groenst wordt samengewerkt met partners die de groene ambitie ondersteunen. De gemeente en Mundial gaan in gesprek met organisatoren van andere evenementen en festivals om ervaringen te delen. Op die manier kan samengewerkt worden aan een afvalvrije en schone evenementenstad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.