Ads Top

Ecover roept consumenten op om naar plastic afval te vissen

Afgelopen maart introduceerden Ecover en Plastic Whale tijdens de HISWA Boat Show in de Amsterdam RAI een boot gemaakt uit Amsterdams grachtenplastic. Vanaf vandaag wordt deze bijzondere boot ingezet om naar plastic te vissen in de Amsterdamse grachten. Het opgeviste plastic wordt door Ecover omgezet in limited edition flessen Ecover afwasmiddel die vanaf 9 oktober exclusief te koop zijn bij Albert Heijn.

Ecover wil met deze actie de Nederlandse consument informeren over het plastic afval dat in zee terecht komt via rivieren, kanalen en andere wateren. Jaarlijks komen een miljoen zeevogels en zo'n 100.000 haaien, waterschildpadden, dolfijnen en walvissen om doordat ze plastic inslikken. Omdat er nog meer dan genoeg werk aan de winkel is, sloot Ecover een pact met Plastic Whale. "Ik ben erg trots dat een bedrijf als Ecover zich aan Plastic Whale wil verbinden", benadrukt oprichter Marius Smit van Plastic Whale. "Duurzaamheid en zorg voor de natuur zitten in de kern van het bedrijf besloten. Ecover zet zich daadwerkelijk in voor schonere wateren. Onlangs heeft dat nog geresulteerd in de Ocean Plastic Bottle, een fles gemaakt met plastic dat uit de oceaan is gevist."

Helaas is de plasticsoep niet enkel een fenomeen van verre oceanen. Ook in de Amsterdamse grachten drijft er heel wat plastic afval rond en daar wil Ecover wat aan doen. Ecover roept consumenten daarom op om vanaf World Oceans Day (8 juni 2015) naar plastic te gaan vissen in de Amsterdamse grachten.

Het opgeviste plastic wordt verwerkt tot een fles Ecover afwasmiddel. Ecover nodigt consumenten van Albert Heijn uit om zelf mee te vissen naar plastic. Op deze manier kunnen consumenten van Albert Heijn meewerken aan deze limited edition fles afwasmiddel. Deze fles is vanaf 9 oktober (Dag van de Duurzaamheid) exclusief te koop bij Albert Heijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.