Ads Top

De week van het zwerfafval gestart

Gemeente Lelystad, de Duurzaamheidswinkel Lelystad, het FabLab Dronten en Waterschap Zuiderzeeland houden van 15 tot en met 19 juni de week van het zwerfafval in Lelystad. Hiermee willen deze organisaties kinderen niet alleen de negatieve kanten van zwerfafval laten zien, maar ook de mogelijkheden voor hergebruik. Om dat te realiseren is er een zwerfafvalwedstrijd en een 3D-printer workshop.

Om meer aandacht te vragen zwerfvuil, start deze week de campagne ‘Lelystad schoon heel gewoon’. Met deze campagne wil de gemeente samen met inwoners de strijd tegen zwerfafval aangaan en er samen voor zorgen dat Lelystad schoner wordt. Samen met de kinderen hebben wethouder John van den Heuvel het campagnebeeld onthuld.

Overal in het milieu vind je afval, niet alleen op straat, maar ook in de sloten. Het ziet er hierdoor niet alleen rommelig uit op straat, al dat plastic is ook nog eens slecht voor dieren en uiteindelijk voor de mens. Maar het kan ook anders, het zwerfafval kan ook nuttig hergebruikt worden.

In de week van 15 tot en met 19 juni gaan leerlingen van groep 5/6 van acht basisschool scholieren uit Lelystad zwerfafval verzamelen in de omgeving van school. Aan dit element zitten twee wedstrijdelementen verbonden:

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.