Ads Top

Start ombouwen restafvalcontainers naar grondstofcontainers in Haarlem

Gemeente Haarlem en Spaarnelanden bouwen in de week van 6 november in het Garenkokerskwartier en de Hasselaersbuurt een deel van de ondergrondse restafvalcontainers om naar grondstofcontainers voor papier en voor plastic, blik en drinkpakken (PBD). Daarnaast komen er verschillende soorten containers voor gft en etensresten bij. De nieuwe containers zijn vanaf maandag 13 november te gebruiken.

De gemeente Haarlem gaat afval scheiden makkelijker maken. Het ombouwen van restafvalcontainers naar grondstofcontainers is een van de maatregelen uit het afvalscheidingsplan dat de gemeente heeft vastgesteld. De hoeveelheid restafval in Haarlem is nu 265 kg per inwoner per jaar. Haarlem wil dat terugbrengen naar 130 kg per inwoner per jaar.

In het voorjaar van dit jaar ontving een deel van de inwoners van het Garenkokerskwartier en de Hasselaersbuurt een duocontainer om thuis papier, karton en plastic, blik en drinkpakken (PBD) te scheiden. In januari/februari 2018 krijgen de overige inwoners van deze buurten met een geschikte woning een duocontainer. Dan is de kleinere inzamelwagen beschikbaar die nodig is om de duocontainers in smallere straten te legen.

In 2016 is het restafval in Haarlem gedaald van 278 kg naar 265 kg per inwoner. Er is vooral meer gft gescheiden. Deze toename is mede te verklaren door de 3.000 extra gft-containers die vorig jaar zijn uitgedeeld in Haarlem. In 2016 is 14 procent meer plastic, blik en drinkpakken gescheiden aangeleverd. De cijfers in 2017 laten tot nu toe een verdere daling van het restafval zien. Haarlemmers scheiden dus steeds beter hun afval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.