Ads Top

Bouw installatie voor recycling PET-trays

Afvalfonds Verpakkingen en 4PET Recycling maken vanaf 2018 de recycling van PET-trays mogelijk. Met een installatie die 4PET bouwt in Duiven komt een grootschalige oplossing voor de recycling van deze schaaltjes en bakjes voor bijvoorbeeld vlees, groenten en fruit. 4PET Recycling is de eerste recycler wereldwijd die door consumenten gebruikte PET-trays als separate grondstofstroom gaat recyclen.

Ongeveer tien procent van het huishoudelijk kunststof verpakkingsafval bestaat uit PET-trays. Bij de tot nog toe beschikbare technieken werd de stroom aan PET-trays vooral ingezet als bij-stroom bij de recycling van PET-flessen en als onderdeel van de mix-kunststofstroom. In beide gevallen zit er vanwege kwaliteitseisen een bovengrens aan de hoeveelheid PET-trays. Vanaf voorjaar 2018 zullen verschillende sorteerders in Nederland de PET-trays uit het kunststof verpakkingsafval sorteren en aanbieden voor recycling bij 4PET in Duiven.

“Doordat de PET-trays met de nieuwe techniek uit de mix-kunststofstroom verdwijnen, neemt ook de kwaliteit van deze stroom toe en wordt hiermee een belangrijke stap gezet naar een verdere verbetering in hoogwaardige recycling van grondstoffen, aldus Cees de Mol van Otterloo, directeur van het Afvalfonds Verpakkingen. “Deze recycling van PET-trays levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.