Ads Top

Route Circulair: roadmap voor circulair bedrijfsmodel

Onlangs is het boek 'Route Circulair' met een roadmap voor een circulair bedrijfsmodel gepresenteerd. Motto bij het boek is “Maak de circulaire economie belangrijk voordat het urgent wordt”.

In de praktijk merken we nog weinig van de grondstoffenschaarste. Voor bedrijven is het ook niet niet altijd de belangrijkste drijfveer voor circulaire innovatie. Deze nieuwe manier van organiseren biedt kansen voor innovatie en kostenbesparing. Technologische product- en procesinnovaties leiden tot betere bedrijfsprestaties. De intrinsieke motivatie om ‘goed te doen’ sluit daarop aan. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 31 beslissers van bedrijven als Auping, Canon, DSM en Philips.

Een transformatie van een bedrijf naar een circulair businessmodel is geen eenvoudige opdracht. De transitie naar een circulair bedrijfsmodel heeft gevolgen voor de gehele organisatie en ook de keten moet onder de loep worden genomen. Partnership is hierbij de sleutel tot succes.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van de Kirkman Company, Powered by Meaning en Erasmus Universiteit Rotterdam, en onder begeleiding van een commissie bestaande uit donateurs van Stichting Management Studies. Het boek Route Circulair is verkrijgbaar via de boekhandel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.