Ads Top

DSM-Niaga en Auping gaan volledig recyclebare matrassen ontwikkelen

DSM-Niaga – een joint venture tussen DSM en Niaga - en Koninklijke Auping gaan een samenwerking aan om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Het doel van deze samenwerking is om een economisch interessant recyclebaar alternatief voor matrassenafval te ontwikkelen. Beide bedrijven hebben zich tot doel gesteld om schaalbare oplossingen te vinden die de wereldwijde afvalproblemen kunnen helpen oplossen. Hierbij zijn ze zich ervan bewust dat er veranderingen in de productieprocessen en bedrijfsmodellen noodzakelijk kunnen zijn om een volledig circulair matras tot stand te brengen.

Auping is het eerste bedrijf buiten de tapijtsector dat gebruik zal maken van de Niaga Technologie om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Bij deze samenwerking tussen DSM-Niaga en Auping zullen beide bedrijven van elkaars kennis kunnen profiteren: Auping beschikt over ruime kennis en ervaring op het gebied van matrassen en slaapcomfort. DSM-Niaga heeft de expertise en wetenschappelijke kennis op het gebied van materialen en recycling daarvan.

Op basis van het innovatieve ontwerp dat DSM-Niaga voor tapijt heeft ontwikkeld, kan een vergelijkbare lijmtechnologie worden toegepast om lagen van een oude matras van elkaar te scheiden. Hierdoor is het eenvoudiger om de verschillende materialen tijdens het recycleproces terug te winnen en daarmee de kringloop voor matrasmateriaal te sluiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.