PLUS realiseert forse plasticreductie met papieren onderlegger voor vleeswaren
De verpakkingen van de vleeswaren ‘Puur van Smaak’ en vegetarische vleeswaren krijgen een onderlegger van karton in plaats van plastic. Dankzij deze aanpassing is er per verpakking 60 procent minder plastic nodig. Medio oktober worden de verpakkingen van de ruim zestig producten in fasen verduurzaamd.
De verduurzamingsstap past binnen het aangescherpte verpakkingsbeleid van PLUS. Dat draait om vier doelstellingen, te realiseren in 2025: 20 procent minder verpakkingen, 95 procent recyclebaar, 50 procent recyclaat in plastic verpakkingen en hernieuwbaar waar mogelijk. De stap om plastic schaaltjes bij vleeswaren en vegetarische vleeswaren te vervangen voor kartonnen varianten past binnen de ambitie om waar mogelijk hernieuwbare materialen te gebruiken.
PLUS heeft de afgelopen jaren al veel stappen gezet om het gebruik van plastic te verminderen. Zo zijn verpakkingen van onder meer vers gebak, noten, tapas en salades en van vers vlees de afgelopen jaren al aangepast.
De verduurzamingsstap past binnen het aangescherpte verpakkingsbeleid van PLUS. Dat draait om vier doelstellingen, te realiseren in 2025: 20 procent minder verpakkingen, 95 procent recyclebaar, 50 procent recyclaat in plastic verpakkingen en hernieuwbaar waar mogelijk. De stap om plastic schaaltjes bij vleeswaren en vegetarische vleeswaren te vervangen voor kartonnen varianten past binnen de ambitie om waar mogelijk hernieuwbare materialen te gebruiken.
PLUS heeft de afgelopen jaren al veel stappen gezet om het gebruik van plastic te verminderen. Zo zijn verpakkingen van onder meer vers gebak, noten, tapas en salades en van vers vlees de afgelopen jaren al aangepast.
Geen opmerkingen: