Ads Top

Naar het milieustation? Neem uw pas mee

Vanaf 3 april is het voor inwoners van gemeente ’s-Hertogenbosch nodig om een toegangspas te tonen bij de milieustations. Hiermee betalen inwoners het lage tarief van € 0,05 per kilo. Dit geldt voor bijvoorbeeld grof huisvuil, graszoden of puin. Metaal, plastic, chemisch afval of papier brengen inwoners gratis naar de milieustations. Door het gebruik van een toegangspas zien we snel en eenvoudig dat u uit de gemeente 's-Hertogenbosch komt. Hebt u na 3 april uw toegangspas niet bij u? Dan betaalt u € 0,15 per kilo.

De Afvalstoffendienst van gemeente ’s-Hertogenbosch gebruikt twee tarieven. Een laag tarief van € 0,05 per kilo voor eigen inwoners en een hoger tarief van € 0,15 voor inwoners van buiten de gemeentegrenzen. Het is een extra service van de Afvalstoffendienst dat inwoners uit andere gemeenten er ook terecht kunnen. Voor het verwerken van het afval is het lage tarief overigens niet voldoende. De Afvalstoffendienst gebruikt hiervoor ook een gedeelte van de afvalstoffenheffing die inwoners jaarlijks betalen.

Inwoners met een pas voor de ondergrondse containers gebruiken die pas vanaf 3 april ook voor de milieustations. De overige 40.000 huishoudens krijgen er een speciale milieustationpas voor thuisgestuurd. Hiermee betalen ze dus het lage tarief van € 0,05. Ook hebben al enkele duizenden huishoudens het afgelopen jaar zelf een pas voor het milieustation aangevraagd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.