Ads Top

Afvalbakken van 100% gerecycled materiaal

Het is HVC gelukt om als eerste in Nederland een 100 procent gerecyclede afvalbak te maken. In een uniek proces worden oude, afgekeurde afvalbakken vermalen tot kleine plastic deeltjes. Deze deeltjes (maalgoed) worden hergebruikt voor de productie van nieuwe afvalbakken. HVC werkt hier voor samen met Europlast Kunststoffbehälterindustrie GmbH uit Oostenrijk. Bij Europlast wordt het maalgoed via een speciaal daarvoor ontwikkelde mal omgesmolten tot de nieuwe afvalbak. In Nederland wordt Europlast vertegenwoordigd door Total Waste Systems Nederland BV.

De romp van de afvalbakken is voor 100% van gerecycled materiaal. Alleen het onderstel en de gekleurde deksel op de afvalbak zijn nog niet van gerecycled materiaal.

De afvalbakken zijn aan strenge controles onderworpen. Zo is er een nieuwe ‘grabbertest’ ontwikkeld. Met deze test is onderzocht of de bakken stevig zijn om door de automatische armen van de wagen te worden opgetild. De bestaande bakken kunnen beschadigd raken tijdens de automatische inzameling. De gerecyclede bakken kwamen glansrijk door de test, die is uitgevoerd door de leveranciers van de wagens.

Nu duidelijk is dat HVC, in samenwerking met partners, haar afgekeurde afvalbakken kan hergebruiken, wordt een planning gemaakt welke bakken er als eerste gaan worden vervangen door gerecyclede exemplaren. Naar verwachting worden de eerste gerecyclede bakken dit jaar in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.