Ads Top

Zero Waste Lab: buurtbankjes van oud plastic

Er opent weer een Zero Waste Lab op zaterdag 10 juni 2017. En de ‘biking bin’ wordt onthuld. Zero Waste Lab en biking bin, want van afval kun je alles maken!

Biking bin? Vanaf deze zomer rijdt de ‘biking bin’ op de Wallen om troep in te zamelen. Bezoekers en bewoners van de Wallen kunnen hun afval gescheiden inleveren in een rondfietsende bakfiets – biking bin, dus - met afvalbakken. Zero Waste Lab? Bij een Zero Waste Lab levert u gescheiden afval in in ruil voor waardemunten.

Met die munten krijgt u korting bij lokale winkeliers, bijvoorbeeld op brood, groente, kleding, een leesbril of een gratis kop koffie. Kom langs bij het Zero Waste Lab en neem jute zakken mee om uw huisafval te scheiden. Het ingeleverde afval wordt zoveel mogelijk in de buurt hergebruikt, denk aan: een bankje van oud plastic, meubels en textiel voor buurtcentra. Het overige afval wordt opgehaald en gerecycled tot nieuwe grondstoffen.

Op zaterdag 10 juni opent het tweede Zero Waste Lab op het Waterlooplein 31. Er is een borrel voor buurtbewoners, winkeliers en betrokkenen van het project op het Waterlooplein. Amsterdam telt hiermee nu twee Zero Waste Labs! Maandag 28 november 2016 opende het eerste Zero Waste Lab van Amsterdam op Dapperplein 84. Het doel is: iedereen ervan bewust maken dat afval waarde heeft. De ambitie is dat uiteindelijk in élke buurt een Zero Waste Lab opent.

De Zero Waste Labs zijn tegelijkertijd opleidingscentra. Hier worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot grondstoffen-experts en bestuurder van de biking bin. Dit gebeurt in samenwerking met organisatie De Regenboog Groep.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.