Ads Top

Vrolijke kliko-sticker voor milieubewuste consument

Sinds maandag worden bij 600 bouwmarkten gratis kliko-stickers verspreid. Ook is er een winactie gekoppeld aan de verspreiding. Doel is de consument te stimuleren om afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap in te leveren voor recycling. Dat kan onder meer bij alle bouwmarkten in Nederland. De actie wordt georganiseerd door Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) regelt.

Voor veel Nederlanders breekt het klusseizoen weer aan. Wecycle wil mensen stimuleren om bij een bezoek aan bouwmarkt of doe-het-zelfzaak ook het oude elektrische (tuin)gereedschap in te leveren. De Wecycle-inleverbakken bij bouwmarkten zijn voor de consument het meest bekend. Daarom start vandaag een actie bij alle vestigingen van Bauhaus, Bouwhof, Carpentier, Doe het zelf Van den Tempel, Enorm, Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Kluswijs, Multimate en Praxis.

Om het inleveren van elektrisch gereedschap te stimuleren en het weggooien hiervan tegen te gaan, verspreiden de bouwmarkten in totaal 90.000 gratis kliko-stickers onder hun klanten (op=op). De sticker roept buren en voorbijgangers op hun oud elektrisch (tuin)gereedschap niet in de berging of schuur te laten liggen maar in te leveren voor recycling. De sticker biedt tevens de mogelijkheid het eigen huisnummer erop te zetten: handig voor de herkenning.

Aan de verspreiding van de stickers is ook een winactie verbonden. Wie t/m 31 juli 2017 een selfie maakt bij de kliko met sticker, maakt kans op een uitje. Meer informatie: wecycle.nl/consumenten.

Wecycle voert de actie uit in opdracht van de Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen. Hierin zijn de producenten en importeurs van elektrisch (tuin)gereedschap verenigd. Zij zijn verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van de producten die zij op de markt brengen.

Afgedankte elektrische gereedschappen moeten worden ingeleverd voor recycling. Na inlevering laat Wecycle deze apparaten recyclen tot nieuwe grondstoffen. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van C02 vermeden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.