Ads Top

CEO's presenteren gids voor circulaire economie

Tijdens het World Circular Economy Forum presenteerden onlangs CEO's van grote bedrijven als DSM, Philips, Unilever, Danone and Tata hun Guide to the Circular Econonomy. Met de gids willen de producenten collega-CEO’s handvatten bieden om circulaire principes in hun bedrijfsvoering in te voeren.

De gids beschrijft vijf businessmodellen die zicht richten op circulair inkopen, terugwinnen van grondstoffen, verlenging van de levensduur van producten, stimulering van het delen van producten en het aanbieden van producten als service en abonnement. De businessmodellen worden toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de bedrijfsvoering van de betrokken bedrijven.

Verder komen in de gids technologieën aan die de transitie naar de circulaire economie kunnen versnellen. Digitale technologieën als Internet of Things en big data, die kunnen worden ingezet om afvalstromen te monitoren. Fysieke technologieën zoals robotica, 3D printen en nanotechnologie die de productie- en materiaalkosten van bedrijven en de milieudruk kunnen beperken. Biologische technologieën als bio-energie en biomateriaal als grondstof kunnen het gebruik van fossiele energiebronnen terugdringen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.