Ads Top

Heros opent vernieuwd productiepark

Heros Sluiskil, verwerker van AEC-bodemas, organiseerde op donderdag 8 juni een interactief congres in het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen. Onder leiding van dagvoorzitter Roelof Hemmen. voormalig anchorman van RTL Nieuws, gaven een aantal (inter)nationale sprekers hun visie op de circulaire economie en de toekomst van bodemas in het bijzonder. Aanleiding was het vernieuwde productiepark van Heros.

Met de vernieuwing van het productiepark is een investering van 15 miljoen euro gemoeid. Het levert een extra kwaliteitsslag. Centraal staat de verduurzaming van de mineralen uit bodemas en de verbeterde terugwinning van metalen. Na opwerking bij Heros, onderdeel van Remex Mineralstoff GmbH, wordt bodemas gebruikt als funderings- en ophoogmateriaal in de wegenbouw, voor landschappelijke inpassing of als zand- en grindvervanger voor de beton- en asfaltindustrie.

Bij het congres was een delegatie uit Brussel aanwezig. Inzichtelijk werd gemaakt dat er veel mogelijk is met bodemas. Aan het eind van de congres was er een levendig debat over de duurzame kringloop met gastheer Erwin Pieters (directie Heros Sluiskil), Boris van der Ham (voorzitter Vereniging Afvalbedrijven), professor Jos Brouwers (TU Eindhoven), Jose Jorge Diaz del Castillo (Europese Commissie), Marcel Bettonvil (MBI) en Maxime Pernal (CEWEP). “De overheid heeft als belangrijke taak om het hergebruik van afval te stimuleren. De Nederlandse Green Deal bodemas is een mooi voorbeeld van high tech innovatie voor de rest van Europa”, aldus Boris van der Ham.

Na het congres kregen de vele gasten uit binnen- en buitenland bij Heros in Sluiskil een rondleiding in de nieuwe non-ferro fabriek en de nieuwe AEC-bodemasopwerkinstallatie. “Het was een interessante rondleiding. Hergebruik van afvalstromen is essentieel voor duurzame ontwikkeling en de biobased economy. In het begin waren we best wel huiverig toen een afvalbedrijf als Heros naar de gemeente Terneuzen kwam. Inmiddels blijkt het een van de meest innovatieve bedrijven te zijn op het gebied van herwinning van grondstoffen uit afval. Heros is een sterke pijler van de groeiende economie in de Kanaalzone van Gent naar Terneuzen”, aldus burgemeester Jan Lonink van Terneuzen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.