Ads Top

Leidse scholen strijden tegen elektronisch afval

Zeven basisscholen in Leiden doen van 5 tot en met 29 september 2022 mee met de E-waste Race. Op maandag 29 augustus gaf wethouder Yvonne van Delft (Energie, Werk en Inkomen en Cultuur) het startsein op basisschool Montessorischool Apollo. De zeven deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste), zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren de scholieren een prachtige bijdrage aan de circulaire economie.

Leidenaren die in de buurt van een van de deelnemende scholen wonen, kunnen van 5 tot en met 29 september 2022 gemakkelijk en gratis hun elektronisch afval thuis laten ophalen.
Bied uw elektronische afval aan

Elektronisch afval is een kapot of oud apparaat met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Wanneer inwoners van Leiden hun klein elektronisch afval apart inleveren, zorgen zij ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij de inwoners thuis komen ophalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.