Ads Top

Circulaire chemie scale-up ChainCraft haalt groeikapitaal op

ChainCraft, een Nederlandse scale-up die actief is in circulaire chemische productie, heeft een financieringsronde van 11 miljoen euro afgesloten en daarmee de kapitaalfinanciering voor een grootschalige fabriek veiliggesteld.

ChainCraft produceert door middel van een innovatieve fermentatietechnologie circulaire chemicaliën uit voedselafval, waardoor fossiele en op palmolie gebaseerde chemicaliën vervangen worden.

Voor deze kapitaalinjectie werkte de grootste investeerder, Convent Capital, samen met bestaande investeerders Shift Invest, Horizon 3 en PDENH.

ChainCraft zal de opbrengst van deze ronde gebruiken om de basis te leggen voor een fabriek op industriële schaal en om de groeiplannen in de bestaande demofabriek in Amsterdam te versnellen.

Onlangs kondigde ChainCraft een langdurige samenwerking aan met diervoederbedrijf Agrifirm voor de afname van circulaire vetzuren de geproduceerd zijn in de demofabriek. Binnen afzienbare tijd zullen nog andere afnameovereenkomsten gesloten worden met partners uit de diervoeder- en chemische industrie, evenals voor de demo- als de grootschalige fabriek. Het wordt steeds duidelijker dat deze marktspelers moeten overschakelen van milieubelastende producten, op basis van ruwe en palmolie, naar duurzamere alternatieven zoals die van Chaincraft. Zowel de maatschappij als de wetgever oefent druk op hen uit om deze transitie te versnellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.