Ads Top

Hillegommers scheiden hun afval goed

Het college van B&W te Hillegom stelt de gemeenteraad voor om de voorgenomen ‘betalen per storting’ niet in te voeren per 2023. De nieuwe manier van afval inzamelen die in 2021 van start ging, laat nu namelijk al een duidelijke trendbreuk zien; Hillegommers scheiden hun afval goed. Een compliment waard.

De hoeveelheid Plastic, Metaal en Drinkkarton (PMD) stijgt, net als papier en karton, en ook Groente, Fruit- en Tuinafval en Etensresten worden steeds beter apart ingeleverd. Alle stromen zijn goed bruikbaar voor hergebruik. En dat is winst voor het milieu en uiteindelijk ook voor uw portemonnee.

Naast de goede manier van afval scheiden, blijven er nog wel aandachtspunten, zoals het probleem van bijzettingen en te vroeg aanbieden van PMD-zakken.

Het verminderen van afval en hergebruiken van grondstoffen sluit aan bij coalitieakkoord 2022-2026: de gemeente zet in op het verminderen van afval en gebruiken een afvalinzamelingssysteem dat daarbij past. De gemeenteraad beslist op 22 september over het collegevoorstel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.