Ads Top

Subsidie voor innovatieve fabriek voor afvalverwerking

 

Het bedrijf Virol Dry Pulp krijgt een subsidie van bijna 600.000 euro van de provincie Groningen voor de bouw van een innovatieve fabriek in Winschoten.

In deze fabriek wordt papierafval omgezet in zogeheten 'dry pulp'. Dit kan gebruikt worden als grondstof voor de papierindustrie.

Virol draagt bij aan de oplossing van problemen die zijn ontstaan door het Chinese importverbod voor papierafval. Daarnaast is het dry-pulpproces duurzaam en levert de fabriek veel nieuwe banen op. De verwachting is dat de fabriek in het voorjaar van 2022 volledig in bedrijf is. De subsidie komt uit de regeling Investeren in Toekomstbestendige Industrie.

Doordat de internationale markt voor papierafval wegvalt, levert Virol Dry Pulp een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie door papier- en kartonafval, dat anders zou worden verbrand, om te zetten in nieuwe grondstof. Een deel van het natte verpulpingsproces wordt vervangen door gebruik te maken van droge vezels. Er wordt minder water en energie gebruikt en minder CO2 uitgestoten. Dit is goed voor het milieu.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.