Ads Top

Sneller naar succesvolle toepassingen van biobased materialen


Een succesvolle transitie naar een meer duurzame, circulaire economie vraagt om een benadering die disciplines en domeingrenzen overstijgt. In het 8-jarige programma 'Living Ecosystem' werken Hogeschool Rotterdam, Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences en verschillende consortiumpartners samen op het terrein van van biobased ingrediënten, circulair bouwen en biobased plastics. Het programma kan van start dankzij een SPRONG-subsidie.

Biobased materialen zijn beter voor het klimaat en krijgen daarom een hoge prioriteit van samenwerkende wetenschappers, bedrijven en overheid (Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid). De afgelopen jaren is al veel onderzoek gedaan naar de technologie rondom biobased materialen, maar succesvolle businesscases zijn schaars. Om de transitie naar biobased materialen te stimuleren is interdisciplinaire samenwerking noodzakelijk.

Partners van 'Living Ecosystem' zijn naast de 3 hogescholen, de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, Circular Biobased Delta, gemeente Bergen op Zoom, Impuls Zeeland, Braventure, Port of Moerdijk, Greenport West Holland, BioscienZ, Rodenburg Biopolymers, Gova Varta en waterschap Brabantse Delta.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.