Ads Top

Grolsch doet kartonnen draagtrays in de ban

Grolsch neemt afscheid van de kartonnen festivaldraagtray en schakelt volledig over op herbruikbare draagtrays van gerecycled plastic. Met de introductie van de circulaire tray voor festivals en evenementen wil Grolsch een bijdrage leveren aan het reduceren van de hoeveelheid afval op festivals, het maximaliseren van circulaire verpakkingen én het creëren van duurzame bewustwording onder festivalbezoekers.

De bierbrouwer startte in 2018 met de inzet van circulaire drinkbekers op festivals. In navolging hierop is in 2019 gestart met het testen van herbruikbare draagtrays, onder andere bij de Zwarte Cross.

Naar verwachting zal Grolsch vanaf januari 2022 voor 100% overgaan op de duurzame en herbruikbare draagtray.

De draagtrays zijn gemaakt van gerecyclede Grolsch kratten en zijn geschikt voor vijf drinkbekers. De festivalbezoeker kan de tray gedurende het festival eenvoudig bewaren in zijn of haar broekzak, om deze vaker te gebruiken. Organisatoren van festivals krijgen de herbruikbare draagtrays van Grolsch in bruikleen, waardoor de kosten voor het evenement lager zijn dan in het geval van karton. De trays worden in ruil voor een muntje via de festivalbars uitgegeven en naderhand weer ingenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.