Ads Top

Bewoners hoogbouw Zwijndrecht kunnen nu ook groente- fruit en etensresten scheiden

Het is voor de bewoners van de hoogbouwlocaties in de gemeente Zwijndrecht nu ook mogelijk om hun groente-, fruit- en etensresten gescheiden in te leveren. De eerste containers voor groente-, fruit- en etensresten zijn geplaatst en klaar voor gebruik.

Bewoners van flats en appartementen deden recentelijk hun afval van groente-, fruit- en etensresten in één vuilniszak bij het restafval. Dit is niet langer nodig. Bij een gedeelte van de hoogbouw in Zwijndrecht zijn containers voor groente-, fruit- en etensresten geplaatst. Het is een mooie stap om te komen tot meer hergebruik van grondstoffen en naar het uiteindelijke doel; minder dan 100 kilo restafval per persoon per jaar. De containers bij de overige hoogbouw in Zwijndrecht volgen begin 2022.

Groente-, fruit- en etensresten kunnen goed gerecycled worden. Inwoners van Zwijndrecht leveren zo een belangrijke bijdrage aan hergebruik van afval. Van groente-, fruit- en etensresten kan namelijk groen gas en compost worden gemaakt. Zo vormen deze grondstoffen de basis voor nieuwe producten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.