Ads Top

Opening Circulaire Hub door Ahrend en Gispen

 Ahrend, Gispen en Presikhaaf Schoolmeubelen, ontwerpers, producenten en leveranciers van kantoor-, school- en zorginrichtingen, openen gezamenlijk een zogeheten Circulaire Hub.

Vanuit deze Hub, gelegen in Veghel (N-B), zal een toegewijd team van circulair consultants, meubelmakelaars en revitalisatie-experts dagelijks aan de slag gaan met circulaire vraagstukken van opdrachtgevers.

In de Circulaire Hub kunnen grote aantallen gebruikt meubilair worden gerevitaliseerd. Denk aan het herstofferen van bureau-, vergader- of wachtstoelen,  elektrificatie repareren of het vervangen van beschadigde bladen van tafels of bureaus. Wij refurbishen producten van Ahrend en Gispen, maar ook van andere leveranciers.

De opening van de Circulaire Hub is voor beide organisaties een nieuwe stap in de doorlopende transitie naar een volledig gesloten businessmodel, waarin alle rest- en afvalstromen opnieuw worden gebruikt en verwaard. Straks krijgen er op jaarbasis zo’n 40.000 – 50.000 stuks meubilair een nieuw leven en zal er door de levensduurverlenging van de producten (opknappen in plaats van nieuw produceren – red.) in de hub ook nog eens sprake zijn van een CO2-reductie van 40 - 90 procent.

De initiatiefnemers Ahrend en Gispen, hebben zelf al een lange staat van dienst waar het gaat om het circulair ontwerpen en produceren van meubilair. Zo was Ahrend al in de jaren negentig betrokken bij de ontwikkeling van Ecodesign, de Europese richtlijn voor milieuvriendelijk productontwerp, en was de fabrikant een van de eerste die producten volgens de filosofie van Cradle to Cradle ging ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.