Ads Top

Groen licht voor schoonste en groenste kunstgrasrecycling faciliteit


De nieuwe state-of-the-art kunstgrasrecycling faciliteit van Re-Match Nederland wordt gebouwd in Tiel in Gelderland en zal banen creƫren voor 35 voltijdse werknemers.

Zodra de cleantech faciliteit volledig operationeel is, zal deze capaciteit bieden om ruim 2 miljoen vierkante meter kunstgrasveld per jaar te recyclen (280 volledige velden) uit Nederland en Belgiƫ. Alleen al in kunststofvezel bespaart dit het milieu een verontreiniging die gelijk is aan 400 miljoen plastic zakken.

Het Re-Match gepatenteerde recyclingproces verkleint, reinigt en scheidt versleten kunstgras en infill zonder toevoeging van water en chemicaliƫn in schone, oorspronkelijke grondstoffen: zand, rubber, backing en kunststofvezel. Hoewel er afvalverwerkers zijn die het zand en de rubber kunnen scheiden, ligt de uitdaging (zowel technisch als voor het milieu) bij het scheiden van de backing en de plastic vezels. Deze materialen zijn de belangrijkste veroorzakers van CO2-uitstoot.

Het scheiden van deze materialen levert een flinke milieuwinst op, want een voetbalveld van kunstgras bevat een hoeveelheid kunstgrasvezel die vergelijkbaar is met 1,4 miljoen plastic zakken. De Re-Match technologie gaat door waar andere processen stoppen. Het levert een oplossing waar meer dan Ć©Ć©n eindproduct het virgin materiaal kan vervangen in nieuwe productiecycli.

De positieve impact is gevalideerd door de EU. Re-Match is de enige kunstgrasrecycler in Europa met een ETV certificering. Daarnaast is het Re-Match proces ISO 9001 gecertificeerd waarmee voor klanten aantoonbaar is dat het proces bijdraagt aan echte recycling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.