Ads Top

Composteerbare koffiepads en theezakjes dit jaar nog bij het gft

De koffie- en theebranche gaat op korte termijn op landelijke schaal composteerbare koffiepads en theezakjes op de markt brengen, zodat ze voortaan bij het gft kunnen.
 
In de loop van dit jaar moet ten minste 75 procent van de koffiepads en theezakjes die op de Nederlandse markt worden aangeboden composteerbaar zijn. Uiteindelijk moeten alle bedrijven die in Nederland opereren overstappen op composteerbare koffiepads en theezakjes. Dit betekent een potentiële toevoeging van zo’n 88 kton gft op jaarbasis.

Dit is het doel van de Green Deal ‘koffiepads en theezakjes’ waarvoor demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) woensdag 14 april het startschot heeft gegeven. Hierin beloven koffie- en theebedrijven gezamenlijk om zo snel mogelijk over te stappen op composteerbare koffiepads en theezakjes.

Koffiecapsules worden nadrukkelijk uitgesloten van deze Green Deal, zo laat branchevereniging Koffie & Thee Nederland weten. Deze horen volgens haar bij het restafval. De vereniging onderzoekt in samenwerking met haar leden actief naar oplossingen, op zowel nationaal als Europees niveau, voor het beter recyclebaar maken van de verschillende soorten koffiecapsules.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.