Ads Top

AEC-granulaat doorstaat uitvoerig eisenpakket

Betonnen tegels, stenen, trottoirbanden: tegenwoordig bestaat een deel mede uit AEC-granulaat. Grote betonwaren-producenten passen de secundaire grondstof, geproduceerd uit bodemas, al lange tijd toe. 

Het materiaal voldoet aan strikte milieuhygiënische, betontechnologische en circulaire kwaliteitscriteria, ook in een volgend leven.

Loopt iemand over het trottoir, dan is de kans reëel dat hij op AEC-granulaat, een secundaire grondstof die vrijkomt bij afvalenergiecentrales (AEC’s), staat.

AEC-granulaat bestaat nu tien jaar. Trigger om het recyclingproduct te ontwikkelen was de Green Deal verduurzaming nuttige toepassing AEC-bodemas, in 2012 ondertekend door de sector en de overheid. Vroeger golden specifieke milieueisen voor AEC-bodemas, waarvan jaarlijks 1,7 miljoen ton vrijkomt bij het verwerken van vooral huishoudelijk restafval. Bodemas werd als IBC-bouwstof toegepast in grote werken, zoals geluidswallen, dijken en wegen. Dat gebeurde onder strikte isolatie-, beheers- en controlemaatregelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.