Ads Top

2020 is recordjaar voor Wecycle

 

Nederlandse consumenten en bedrijven leverden in 2020 meer afgedankte elektrische apparaten en lampen (e-waste) gescheiden in dan het jaar ervoor.

De inzamelcijfers van Wecycle kenden in 2020, het jaar waarin de coronapandemie uitbrak, een stijging. Er werd 125,5 mln. kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen ingezameld. Dit is een toename van 8,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook werd met het recyclen van e-waste 14 procent meer kwik afgevangen dan een jaar eerder en 3% meer CO2-uitstoot vermeden. Dat komt neer op een CO2-besparing in 2020 van zo’n 395.000 ton, hetgeen gelijk staat aan het energieverbruik van 260.000 huishoudens.

Ondanks dit goede resultaat is er een forse extra inspanning nodig om naar de inzameldoelstelling van 65 procent van alle apparaten te komen. Sinds 1 maart 2021 is daarom Stichting OPEN namens alle producenten van elektrische apparaten verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van alle e-waste in Nederland. Onder de vlag van Wecycle blijft Stichting OPEN campagnes voeren om consumenten en bedrijven te stimuleren om e-waste en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.