Ads Top

Afvalcontainers in Arnhem gaan 1 juni weer open

Vanaf 1 juni gaan de ondergrondse afvalcontainers in Arnhem weer zonder afvalpas open. De opening van de containers wordt vergroot zodat er ook weer 60-liter zakken in passen.

Betalen per afvalzak is vanaf die datum verleden tijd voor de Arnhemmers. Hiermee volgt de gemeente de uitslag van het referendum dat op 17 maart over diftar is gehouden.

Afschaffen van diftar betekent ook dat inwoners vanaf 1 juni 2021 weer een vast tarief gaan betalen voor het weggooien van hun afval, waarbij alleen onderscheid wordt gemaakt tussen eenpersoons - en meerpersoonshuishoudens. Gemiddeld is een huishouden in Arnhem dan €259 per jaar kwijt aan afvalstoffenheffing. De datum van 1 juni is haalbaar onder de voorwaarde dat de gemeenteraad in mei akkoord gaat met het voorstel van het college.

Afval scheiden is goed voor het milieu en het kan kosten besparen. In het najaar komt het college daarom met voorstellen om inwoners te blijven motiveren hun afval goed te scheiden en om waar mogelijk de service op inzamelgebied verder te verbeteren. Ook het wel of niet overgaan tot na-scheiden van plastic afval komt dan aan de orde. Tot die tijd verandert er dus in de wijze van afvalscheiden voor de inwoners niets.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.