Ads Top

SUEZ en LyondellBasell introduceren met Samsonite eerste koffercollectie uit gereycled kunststof

Ter ere van de Dag van de Aarde, op 22 april, heeft Samsonite een nieuwe duurzame koffercollectie op de markt gebracht die volledig is gemaakt van gerecyclede kunststoffen.

Met de ambitie om schaarse natuurlijke hulpbronnen te beschermen en de milieu-impact van plastic afval te beperken, heeft Samsonite de Green Grey-editie van S’Cure ECO gelanceerd: een nieuwe collectie die tot stand is gekomen door de recycling en opwaardering van secundaire ruwe grondstoffen.

Dit zijn de allereerste koffers die volledig bestaan uit kunststof afvalmaterialen: de buitenkant is gemaakt van gerecycled polypropyleen (PP). Dit is afkomstig uit verpakkingsmateriaal en uit materialen die aan de binnenzijde van gerecyclede PET-flessen zitten. Het resultaat is een milieuvriendelijk product én een lichte, maar sterke koffer voor de best denkbare reiservaring.

De secundaire grondstoffen zijn afkomstig van Quality Circular Polymers (QCP), een fabriek gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig gerecyclede plastics, die is gevestigd in Nederland en wordt beheerd door SUEZ en LyondellBasell. Zij hebben het product samen met Samsonite ontwikkeld, waarbij zij hun kennis van circulaire oplossingen en de productie van kunststof hebben gebundeld. Deze limited edition van Samsonite - verkrijgbaar vanaf 185 euro - is te koop via www.samsonite.eu.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.