Ads Top

Aandeelhoudersovereenkomst Renewi en O-I voor Maltha

Het bedrijf Renewi plc en Owens-Illinois (O-I) hebben een nieuwe aandeelhoudersovereenkomst getekend voor hun joint venture in Maltha, ter versterking van de langdurige relatie tussen de twee partners. De overeenkomst vormt een nieuwe start voor Maltha, één van Europa's grootste glasrecyclingbedrijven. Maltha was in het verleden voor het grootste deel in handen van Van Gansewinkel. De nieuwe aandeelhoudersovereenkomst is nodig omdat eerder dit jaar de fusie tussen Van Gansewinkel en Shanks werd afgerond die resulteerde in het nieuwe bedrijf Renewi.

Renewi blijft met 67% eigenaar van de joint venture, terwijl O-I, wereldleider op het gebied van glasverpakkingen, haar belang van 33% behoudt. Gezamenlijk leveren de partners in de waardeketen een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie door hoogwaardige grondstoffen te produceren uit glasafval.

Maltha richt zich op het recyclen van vlak- en holglas tot “scherven” en glaspoeder voor hergebruik in de glasindustrie. De geproduceerde scherven en poeders worden verkocht aan toonaangevende glasfabrikanten, waaronder O-I, en producenten van andere glasproducten die een zeer zuivere grondstof vereisen. O-I gebruikt gerecyclede scherven in haar glasproductieproces, wat een aanzienlijke energiebesparing en vermindering van CO₂-emissies oplevert ten opzichte van het gebruik van nieuwe grondstoffen. 

Maltha heeft een langdurige relatie met O-I, dat samen met oud Van Gansewinkel sinds 1996 eigenaar is van Maltha. Maltha heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Portugal en Hongarije.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.