Ads Top

Nieuwe recylcingtechnologie weet tot bijna 100 procent van gebruikte luiers te hergebruiken

Het EMBRACED Consortium, een initiatief gefinancierd door de Europese Unie en geleid door Fater, zegt in staat te zijn om gebruikte absorberende hygiëneproducten, zoals babyluiers, incontinentieproducten voor volwassenen en vrouwelijke hygiëneartikelen, op te werken naar hoogwaardige secundaire grondstoffen zoals biobased plastics.

Fater – een gezamenlijke onderneming van Procter & Gamble (P&G) en Gruppo Angelini – heeft een innovatieve luierrecyclingtechnologie ontwikkeld en zet hiermee naar eigen zeggen een unieke stap op weg naar de circulaire economie.

In Amsterdam zal binnenkort de eerste Nederlandse demonstratiefabriek worden gebouwd op het terrein van AEB Amsterdam, een van de Nederlandse projectpartners van EMBRACED, die zal draaien op lokale luierafvalstromen.

De aankondiging is het resultaat van een publiek-private samenwerking onder leiding van de EMBRACED-partners en gesteund door de aandeelhouders van Fater, P&G en Gruppo Angelini. Het consortium ontvangt financiering van de Europese Unie (Bio Based Industries Joint Undertaking (BBI JU), onderdeel van Horizon 2020) om een zeer innovatief project te realiseren dat de circulaire economie een stap dichterbij brengt. Het hoofddoel is om gerecyclede secundaire grondstoffen uit gebruikte luiers terug te winnen en hoogwaardig in te zetten als recyclaat en als grondstoffen voor bioproducten zoals bio-plastics, hoogwaardige plastics, hoogwaardige meststoffen en bio-chemicals. De EMBRACED-partners zijn op dit moment in Rome om het project een vliegende start te geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.