Ads Top

Kunststofsorteerinstallatie Omrin, HVC en Midwaste

Omrin, HVC en Midwaste bouwen een installatie om kunststof verpakkingsafval te sorteren. De drie organisaties zorgen hiermee voor een optimale sortering van de groeiende hoeveelheid kunststof verpakkingsafval en maken het geschikt voor hergebruik. De bouw start deze maand. De verwachting is dat de installatie in de zomer van 2018 operationeel is. Met de bouw is een bedrag van 24 miljoen gemoeid en levert ruim 50 extra banen op.

De kunststofsorteerinstallatie (KSI) gaat jaarlijks 65 kiloton kunststof verpakkingsafval sorteren. Met deze capaciteit bereiken de drie initiatiefnemers voldoende schaalgrootte. De krachtenbundeling in een gezamenlijke KSI stelt een optimaal sorteer- en hergebruiksresultaat in het vooruitzicht. De installatie is geschikt voor apart ingezameld en voor machinaal gescheiden kunststof verpakkingsafval. De sorteerinstallatie scheidt de verschillende kunststofstromen in vijf monostromen die goed geschikt zijn voor recycling. De KSI wordt gebouwd op de recyclinglocatie van Omrin, Ecopark De Wierde, in Heerenveen.

Om in ons land tot een circulaire economie te komen, moet de recycling van kunststof aanzienlijk worden verbeterd – niet alleen in volume maar ook in kwaliteit. Van belang is dat er in de sortering van kunststof verpakkingsafval nadrukkelijk kan worden gestuurd op de kwaliteit die de afzetmarkt nodig heeft. Met de KSI nemen de initiatiefnemers deze sturing in eigen hand. De toename van gerecyclede mono-kunststofstromen met een hoge zuiveringsgraad zal de kosten van de kunststofketen verlagen en innovaties stimuleren

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.