Ads Top

Demontratieproject luierrecycling bij AEB

Een consortium bestaande uit dertien partners, waaronder AEB Amsterdam, ontwikkelt een innovatieve luierrecyclingtechnologie. Het doel is gerecyclede secundaire grondstoffen uit gebruikte luiers terug te winnen en op te werken tot hoogwaardige grondstoffen.

De luierrecyclingtechnologie zal luiers reinigen en opwerken naar secundaire ruwe grondstoffen, zoals kunststoffen, cellulose en absorberende materialen. Deze grondstoffen zullen verder worden opgewerkt en geschikt worden gemaakt voor recycling en biochemische toepassingen. De ontwikkeling van de technologie vindt plaats binnen het internationale onderzoeksproject EMBRACED. Dit innovatieve project wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

AEB Amsterdam gaat de technologie voor het eerst op demonstratieschaal toepassen. De bouw van de luierrecyclingsinstallatie moet starten in 2018. De luiers zullen afkomstig zijn uit de gemeente Amsterdam en omliggende gemeenten. Een onderdeel van het onderzoeksproject bestaat uit het testen van innovatieve manieren van luierinzameling.

Paul Koolbergen, Business Unit Manager Recycling & Collection bij AEB Amsterdam: “Luiers en incontinentiemateriaal vormen een forse hoeveelheid van het afval dat dagelijks door burgers wordt geproduceerd. Door EMBRACED zullen de inwoners van en rond Amsterdam zien dat luiers een waardevolle bouwsteen vormen voor de circulaire economie. Dat past in onze strategie om steeds meer grondstoffen uit afval terug te winnen. Zo dragen we bij aan de transitie naar een circulaire economie. AEB Amsterdam is 's werelds grootste single-site afvalenergiebedrijf. Op dit moment zijn we ook onze recycling- en sorteeractiviteiten in hoog tempo aan het uitbreiden, onder andere door de bouw van een hoogwaardige scheidingsinstallatie voor restafval.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.