Ads Top

Rotterdam start pilot inzameling en hergebruik van overtollige verf

Van 9 maart tot en met 30 juni houdt de gemeente Rotterdam in samenwerking met Akzo Nobel een proef met het hergebruiken van overtollige verfresten. Mensen kunnen de verf die zij over hebben van het klussen in huis, inleveren bij één van de Rotterdamse milieuparken. Daar wordt vanaf nu ook gekeken of de verf nog door iemand anders gebruikt kan worden in plaats van weggegooid. Goed voor het milieu en de circulaire stad.

In de milieuparken wordt de kwaliteit van de verf zorgvuldig getest en gecontroleerd. Geschikte verf gaat daarna naar de Piekfijnwinkels zodat het kan worden verkocht voor een zacht prijsje. Op die manier zorgen we samen voor minder liters overtollige verf en dus voor een beter milieu. Dit sluit aan bij de ambitie die Rotterdam als circulaire stad heeft om steeds minder afval te produceren, zuinig te zijn op onze grondstoffen en producten zoveel mogelijk te hergebruiken.

De eerste tien klanten die op donderdag 9 maart om 12.45 uur hun verf komen kopen bij de Piekfijnwinkel op de Mariniersweg hebben geluk: de eerste tien blikken verf zijn gratis!

Rotterdammers kunnen al hun watergedragen muurverf die zij over hebben, inleveren bij de milieuparken. Andere soorten overtollige verf kunnen zij daar overigens ook kwijt. Die zien we niet terug in de Piekfijnwinkels, maar wordt in fabrieken gerecycled.
In november 2016 startte overigens al een eerder project in samenwerking met Akzo Nobel om de stad leefbaarder en veerkrachtiger te maken. Vier basisscholen in de Rotterdamse wijk Bospolder/Tussendijken kregen toen een opfrisbeurt met overtollige verf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.