Ads Top

Dell verpakt als eerste in sector producten in gerecycled oceaanplastic

Dell is het eerste technologiebedrijf dat op grote schaal producten verpakt in gerecycled plastic uit de oceaan. Dell verzamelt plastic in vaarwegen en op stranden en gebruikt dat vervolgens in de nieuwe verpakkingslijn van de Dell XPS 13 2-in-1. Met dit project voorkomt Dell dat alleen al dit jaar minstens 7.000 kilo aan plastic afval in de oceaan terechtkomt.

Om er zeker van te zijn dat het plastic na gebruik niet alsnog in de oceaan terecht komt, voorziet Dell elke tray van een duidelijk No. 2 recycle-symbool. Zo wordt het plastic bestemd als HDPE, wat wereldwijd goed recyclebaar is. Het Dell Packaging-team ontwerpt en vervaardigt de productverpakking zodanig dat het meer dan 93 procent recycleerbaar is en opnieuw gebruikt kan worden in de circulaire economie.

Oceaanplastic wordt onderschept aan kustlijnen en stranden en in vaarwegen voordat het in zee of de oceaan terechtkomt. Hierna verwerkt en verfijnt Dell het oceaanplastic (25 procent) en mengt dat met ander gerecycled HDPE-plastics (75 procent) vanuit bronnen als flessen en voedselverpakkingen. Vervolgens wordt een recyclede, plastic plaat tot nieuwe verpakkings-trays gemodelleerd en verstuurd voor de uiteindelijke verpakkings- en klantlevering.

Dell zal vanaf 30 april 2017 de XPS 13 2-in-1 verpakken in gerecycled oceaanplastic. Het bedrijf sluit ook voorlichtingsmateriaal bij voor meer bewustwording over oplossingen voor een gezond ecosysteem in de oceaan. Het initiatief voor dit project komt voort uit de gedeelde interesse van Dell, Dell’s Social Good Advocate Adrien Grenier en de Lonely Whale Foundation.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.