Ads Top

Proef: pakketbezorger neemt oude apparaten mee

Vanaf vandaag kunnen consumenten oude elektrische apparaten meegeven aan de pakketbezorger. Het gaat om een proef die start in een deel van Groningen met kleine elektrische apparaten zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten. De proef is een initiatief van producentenorganisatie Weee Nederland in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org onder de naam Weeelectric. Het initiatief moet ervoor zorgen dat er meer elektrische apparaten gerecycled worden.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische apparaten bij het afval. In deze proef neemt de pakketbezorger van PostNL bij het overhandigen van een pakket meteen oude kleine elektrische apparaten mee.  De apparaten hoeven niet verpakt te worden, maar moeten wel makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorger. De proef loopt tot eind 2017 en start vandaag in Groningen. Dordrecht, Amsterdam en Haarlem volgen op de voet. De initiatiefnemers van deze proef gaan ervan uit dat in 2018 in heel Nederland oude elektrische apparaten via de pakketbezorger ingeleverd kunnen worden.

Gerrit Mastenbroek, directeur Pakketten PostNL: “Wij beschikken over het meest fijnmazige distributienetwerk van Nederland. Voor het inzamelen hoeven geen extra kilometers gereden te worden en dus recyclen we op een effectieve manier. We staan dicht bij onze klanten en maken het hen zo makkelijk mogelijk."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.