Ads Top

Afval scheiden tijdens het shoppen

Plastic afval, drinkpakjes en oud papier zoals flyers, folders en oude kranten kunnen nu ook in het centrum van Rotterdam gescheiden weggegooid worden. Maar liefst 45 nieuwe afvalbakken op straat bieden ruimte voor drie stromen afval; plastic/ metalen verpakkingen/ drinkkartons (PMD), papier en restafval.

Door het afval te scheiden, kan het opnieuw gebruikt worden en belandt er minder in de verbrandingsoven. Opgehaald plastic wordt bijvoorbeeld een nieuwe shampoofles of nieuw speelgoed. En van oud papier wordt weer nieuw papier gemaakt. Afval scheiden is een belangrijk onderwerp voor Rotterdam. De ambitie is om een circulaire stad te worden waar afval straks niet meer bestaat.

De afvalbakken komen bij winkelgebieden en OV punten te staan. Hier zijn doorgaans veel mensen op de been. Bewoners, studenten, toeristen, dagjesmensen en winkelpubliek. Dit betekent ook zwerfvuil op straat. Vanzelfsprekend houdt de gemeente het centrum schoon, maar als iedereen zijn of haar afval in de afvalbak gooit houden we samen de stad schoon. En met de nieuwe bakken dragen we samen bij aan een circulaire stad. Een stad waar afval weer grondstof wordt voor nieuwe producten.

Met inzet van een promotieteam dat komende maand een aantal keer de straat op gaat, wil de gemeente winkelend publiek wijzen op de nieuwe afvalbakken én helpen bij het goed scheiden van de verschillende soorten afval. Op deze manier kan zoveel mogelijk afval als grondstof gebruikt worden voor iets nieuws.
Per maart 2017 gaat Rotterdam over naar PMD-afval inzameling. Dit betekent dat er naast plastic ook metalen en drankenkartons in de ‘plasticbak’ mogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.