Ads Top

Eerste paal granulaatfabriek Attero geslagen

Attero is gestart met de bouw van de nieuwe granulaatfabriek op de locatie Wijster. Vanmorgen om 10.00 uur is de eerste paal geslagen. Er volgen nog 84 palen. Samen vormen ze de fundatie voor het gebouw dat ruim 80 bij 35 meter meet. Hierin komt het nieuwe machinepark te staan voor de productie van granulaat uit teruggewonnen folies. Volgens planning gaat de installatie in november van dit jaar in bedrijf.

Attero investeert ruim 25 miljoen euro in de bouw van deze fabriek die kunststoffolies uit huishoudelijk afval opwerkt tot hoogwaardig granulaat voor recycling. Plastic zakken en andere folies vormen een van de belangrijkste deelstromen van de kunststof verpakkingen die in omloop zijn. Attero zet met het opwerken van teruggewonnen kunststof verpakkingen tot re-granulaat een belangrijke stap in het sluiten van de kringloop van deze kunststofsoort (LDPE).

De nieuwe fabriek op de locatie Wijster biedt aan zeker 25 mensen werk. De werving van nieuwe medewerkers is begin maart onder grote belangstelling gestart. Uit de grote stroom belangstellenden zijn negentig potentiële kandidaten uitgenodigd. In de komende maanden vindt de definitieve keuze plaats en krijgen de geselecteerde mensen vervolgens een interne opleiding.

Attero loopt in Europa voorop met de bouw van deze granulaatfabriek. Het intensieve wasproces in diverse stappen en het gebruik van warm water hierbij, maakt het grote verschil met bestaande installaties. Voor deze innovatieve aanpak krijgt Attero een subsidie uit Europa. Attero heeft voor de diverse onderdelen van de fabriek leveranciers geselecteerd, die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling en levering van recyclingmachines aan de kunststofindustrie.

In de afgelopen jaren is Attero uitgegroeid tot marktleider in ons land in het terugwinnen en sorteren van kunststoffen uit huishoudelijk restafval. Dat levert zes recyclebare kunststofdeel-stromen op en drankenkartons en metalen. Attero zet met het granuleren van jaarlijks 24.000 ton folies in Wijster een verdere belangrijke stap als grondstoffenleverancier. De overige kunststofstromen gaan naar andere verwerkers die daaruit ook weer granulaat maken voor de productie van nieuwe kunststof producten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.