Ads Top

Nu ook metalen verpakkingen bij het plastic

Vanaf nu is het in Rotterdam ook mogelijk om metalen verpakkingen bij het plastic in de container te gooien. Dat betekent dat Rotterdam officieel dan PMD gaat inzamelen. PMD staat voor plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het is de afkorting van de verschillende afvalstromen die samen in één container ingezameld worden. Vanaf juni 2016 was het al mogelijk om drankenkartons in te zamelen bij het plastic.

Onder metalen verpakkingen verstaan we blik zoals lege conservenblikken (soep, groente, knakworst, vis, kattenvoer), lege drankblikjes (bier, frisdrank), aluminium schaaltjes en bakjes, metalen deksels en doppen (zoals bier- en frisdrankdopjes), stalen siroopflessen en waxinelichtcupjes.

De metalen verpakkingen kunnen nu dus gewoon bij het plastic en de drankenkartons. De containers staan bij de grotere supermarkten maar ook op andere plekken in de wijken. De containers zijn herkenbaar aan het oranje Plastic Hero Logo. In Rozenburg wordt het PMD huis-aan-huis opgehaald en in Hoogvliet kan men ook terecht bij ‘Afval Loont’. Ook kunt u op deze website de overige afvalcontainers vinden in Rotterdam.

De metalen verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te worden. Blikjes mogen platgemaakt worden. Vul lege blikken en blikjes liever niet met ander afval; dat maakt het lastiger om het materiaal van elkaar te scheiden bij de scheidingsstations.

De metalen verpakkingen worden gescheiden van het plastic en de drankenkartons. Ze worden gesmolten en weer tot metaal verwerkt. Dit metaal wordt weer gebruikt om nieuwe producten te maken, bijvoorbeeld voor nieuwe blikjes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.