Ads Top

Tien scholen in Eindhoven doen mee aan E-waste race

21 klassen van 10 scholen in het basisonderwijs doen in Eindhoven mee aan de E-waste race. Van 14 maart t/m 8 april gaan de klassen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen in de stad. Door mee te doen leveren zij een belangrijke bijdrage aan recycling van elektronisch afval en het milieu. De E-waste race wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Eindhoven en Cure Afvalbeheer. 

Van 14 maart t/m 8 april gaan de 21 klassen met in totaal ruim 537 leerlingen zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen. Van kabeltjes en elektrische tandenborstels tot telefoontjes en oud elektronisch speelgoed. Alles waar een batterij in kan of een stekker heeft kan ingezameld worden. De klas die het meest weet in te zamelen wint een schoolreisje naar de Ontdekfabriek op Strijp-S. Ter voorbereiding op de wedstrijd krijgt iedere klas een introductieles over e-waste en recycling. Leerlingen verzamelen niet alleen het elektronisch afval, maar gaan ook zelf aan de slag met de promotie. Gemeente Eindhoven en Cure Afvalbeheer maken de race in Eindhoven mogelijk. Kijk voor meer informatie over de E-waste race en deelnemende scholen in Eindhoven op www.ewasterace.nl/eindhoven

Inwoners van Eindhoven kunnen hun klein elektronisch afval aanmelden opwww.ewasterace.nl. De leerlingen komen dan op een gewenste dag en tijd het afval ophalen. Dit is geheel gratis. Voor ieder apparaat dat door de leerlingen wordt opgehaald en is aangemeld krijgen de klassen punten. Heeft u thuis nog kapotte elektronische apparaten liggen, meld deze dan aan. Door oude elektronisch apparaten apart in te leveren en te recyclen wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieu en kunnen grondstoffen worden hergebruikt.

In het coalitieakkoord “Expeditie Eindhoven – Iedereen mee” neemt het thema duurzaamheid en energie een belangrijke plek in. Samen met onder andere inwoners, bedrijven en kennisinstellingen wordt er hard gewerkt aan een duurzaam Eindhoven. Dit is een stad waar het fijn en veilig wonen, werken en recreëren is. Voor onszelf, maar ook zeker voor onze kinderen en kleinkinderen. Kijk voor meer informatie over Duurzaamheid in Eindhoven opwww.eindhoven.nl/duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.