Ads Top

Ruim 1500 leerlingen in actie voor een schonere stad

Vandaag om 13.00 uur geeft wethouder Detlev Cziesso samen met de leerlingen van De Marke het startsein van de Week van Apeldoorn Schoon. Van 21 t/m 24 maart gaan ruim 1500 Apeldoornse leerlingen van 15 basisscholen de strijd aan met zwerfafval. De leerlingen geven hiermee het signaal af dat ze in een schone stad willen wonen en spelen.

Ieder jaar houden honderden leerlingen een afvalopruimactie tijdens de Week van Apeldoorn Schoon. Met deze actie worden kinderen gestimuleerd om bewust om te gaan met de leefomgeving en afval. Daarnaast geven zij door zwerfafval op te ruimen het signaal af dat ze graag in een schone stad willen wonen en spelen.

De Week van Apeldoorn Schoon is onderdeel van de campagne Heel Apeldoorn is Rein. Met Heel Apeldoorn is Rein wil de gemeente Apeldoorn inwoners enthousiasmeren en meer betrekken bij het opruimen/schoonhouden van de eigen omgeving. Met als doel dat inwoners zich ervan bewust worden dat zij met een relatief kleine inzet veel kunnen betekenen voor een schonere buurt. Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan een steentje bijdragen aan een schone stad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.