Ads Top

Proef tijdelijk afval laten staan Hengelo beëindigd

Een korte proef tegen het dumpen van afval op enkele plekken in de stad heeft een conclusie opgeleverd: het laten staan van afval is niet gewenst. De gemeente wil niet dat inwoners die wél goed bezig zijn, lijden onder de afvaldumpers. Daarom laat de gemeente het verkeerd aangeboden afval weer met enige regelmaat weghalen.

De korte testfase die begin januari was ingegaan, is voortijdig afgebroken. De reden is simpel: er komen te veel klachten en reacties bij de gemeente binnen. Ook de gemeenteraad had kritische vragen gesteld.

Het ging om een korte proef om op een aantal plekken in de stad te kijken wat er gebeurt als de gemeente niet meer ingrijpt. Sommige plekken in Hengelo kennen we als ‘afvalhotspots’. Op deze plekken komt het helaas veel en vaker voor dat mensen hun afval naast de container zetten in plaats van erin doen. Dit komt voor bij ondergrondse restafvalcontainers, maar ook bij bovengrondse containers voor verpakkingen en papier of op plekken waar ooit containers hebben gestaan.

Netheid in de stad en de wijken is een belangrijk speerpunt van het gemeentelijke beleid. Inwoners die op goede wijze afval aanbieden, mogen niet lijden onder de inwoners die er een troep van maken. Gelukkig is dit een kleine minderheid; de meeste inwoners doen het heel goed. De gemeente gaat door met de aanpak van dit probleem door overtreders te straffen. Dat gebeurt door gerichte en consequente inzet van Stadstoezicht. Daarnaast zet de gemeente stevig in om contacten aan te gaan met de buurt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.