Ads Top

Alkmaarders bieden op grote schaal kleine elektrische apparaten aan voor recycling

De proef met gescheiden aanbieden van kleine elektrische apparaten in containers is een groot succes. Het gaat om containers waarin inwoners gebruikte huishoudelijke elektrische apparaten kunnen inleveren, bijvoorbeeld scheerapparaten en mobiele telefoons die niet meer werken. Alkmaarders leveren zo massaal aan, dat er extra containers worden bijgeplaatst. Ook krijgt de proef een vervolg in andere delen van gemeente Alkmaar en voor het eerst in Graft-De Rijp. 

Vanaf de plaatsing van de containers aan de Nijenburg, Saskerstraat, Europaplein, Van Ostadelaan en Wendelaarstraat, eind januari dit jaar, worden deze intensief gebruikt. Zo zijn de containers aan Europaplein, Van Ostadelaan en Wendelaarstraat vanaf de eerste week maximaal benut. Later gold dat vrijwel ook voor de andere containers. Tot tevredenheid van Jan Nagengast(CDA), verantwoordelijk wethouder binnen gemeente Alkmaar: ‘De containers voorzien duidelijk in een behoefte. Alkmaarders zien dat het verrassend eenvoudig is om het afval op deze manier aan te bieden. De containers staan op geschikte locaties. Vaak dicht bij winkelcentra. Het is daarmee een kleine moeite om tegelijk met halen van boodschappen kleine elektrische apparaten weg te brengen.’
Vervolg in Alkmaar

De komende maanden worden in Alkmaar extra containers geplaatst. Eerst worden diverse mogelijke locaties geïnventariseerd. Gedacht wordt aan winkelcentra rond Muiderwaard, Winkelwaard, Johanna Naberstraat en bij de Paardemarkt en het Geert Groteplein. In Graft-De Rijp komen er voorlopig containers bij de milieustraten nabij de Brede School en aan de Groene Weg. Op korte termijn worden definitieve locaties en datum van plaatsing van de containers bekend.

De containers zijn bijvoorbeeld bedoeld voor oude opladers, telefoons en mixers. De containers worden twee keer per week geleegd. Grote elektronische en elektrische apparaten kunnen worden ingeleverd bij het Regio Recycle Punt aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar. De containers zijn niet bedoeld voor batterijen. Hiervoor zijn speciale inzamelpunten. Zie ook www.stibat.nl. Na het intikken van de postcode volgt het dichtst bijzijnde inleverpunt. Ook bijvoorbeeld (spaar)lampen horen niet in de container thuis. Deze kunnen worden ingeleverd bij het Regio Recycle Punt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.