Ads Top

De Amsterdamse afvalketen in beeld gebracht

Hoeveel afval produceren we dagelijks in Amsterdam? Waar bestaat dit afval eigenlijk allemaal uit? Hoeveel van dit afval scheiden we nu al? En hoe worden al deze gescheiden afvalfracties verder verwerkt?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen is terug te vinden het nieuwe boekje 'Afvalketen in Beeld; grondstoffen uit Amsterdam'. In dit naslagwerk wordt een uitvoerige analyse van de Amsterdamse afvalketen gepresenteerd. Alle cijfers over afval zijn op een rijtje gezet. Uit deze cijfers blijkt dat er nog een enorme potentie is om tot meer afval scheiden te komen. Zo blijkt nog altijd 62% van het papier bij het restafval te belanden. Ook blijken er nog behoorlijke verschillen te bestaan tussen de verschillende wijken van Amsterdam hoeveel afval er al gescheiden wordt.

Wethouder Choho (Duurzaamheid en Openbare Ruimte) is trots op het product. “Het was een opgave om alle cijfers inzichtelijk te krijgen. Maar afval is dan ook een enorm breed werkveld. Het gaat om veel geld, van afvalstoffenheffing tot kosten en baten van recycling, en veel belangen en partners.”

Meer afval scheiden is noodzakelijk om ook voor de toekomst de beschikking te hebben over waardevolle grondstoffen. Maar ook om de afvalketen schoon, duurzaam én betaalbaar te houden voor de stad, haar inwoners en ondernemers. Daarom komt het college binnenkort met een plan om dit te bereiken. Het naslagwerk vormt een stevige basis om beleid te vormen om tot meer afvalscheiding te komen in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.