Ads Top

Bierbrouwerij PALM Belgian Craft Brewers kiest voor Maltha Glasrecyling

Bierbouwerij PALM Belgian Craft Brewers kiest in België en Nederland voor Maltha Glasrecycling voor de inzameling en verwerking van al haar glasafval. De dochterorganisatie van Van Gansewinkel gaat op jaarbasis ruim 700 ton glasafval verwerken, waarvan bijna 95 procent een tweede leven krijgt als grondstof voor nieuwe glasproducten. Het contract geldt voor een periode van twee jaar, met de optie deze voor een zelfde periode te verlengen.

Bierbouwerij PALM brouwt jaarlijks 330 duizend hectoliter bier waarvoor meer dan 100 miljoen bierflessen worden ingezet. Duurzaamheid heeft de brouwerij in alle stadia van het productieproces hoog in het vaandel staan.

PALM maakt veruit het meeste gebruik van glazen verpakkingen en streeft daarbij naar een zo'n hoog mogelijk hergebruikpercentage. Naast het glas onderzoekt de brouwerij ook op welke wijze met etiketten milieuwinst te behalen valt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van bieretiketten met inkten zonder zware metalen en met lijm op biologische basis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.