Ads Top

Seeds faciliteert succesvolste crowdfunding voor non-profit organisatie

Mede dankzij Seeds, het crowdfunding platform van ABN AMRO, is de actie van The Ocean Cleanup (TOC) internationaal de meest succesvolle crowdfunding actie ooit voor een non-profit organisatie. Het Nederlandse TOC, dat methodes ontwikkelt voor het tegengaan en verwijderen van zwerfplastic in de oceanen, haalde binnen 33 dagen één miljoen dollar op. TOC hoopt na honderd dagen het streefbedrag van twee miljoen dollar te hebben opgehaald.

The Ocean Cleanup is een project van Boyan Slat (19), student aan de TU Delft. Slat wil afval uit de oceanen halen door gebruik te maken van de stromingen in zee. Zijn oplossing bestaat uit 100 kilometer lange drijvende armen op zee, in de vorm van een grote V. Schepen brengen het plastic aan land om te laten recyclen. Over een aantal jaren hoopt TOC een testmodel klaar te hebben.

Arthur van de Graaf, directeur van Seeds: "Ik ontmoette oprichter Boyan Slat en was onder de indruk van zijn idee, toewijding en ondernemersgeest. Niet alleen Seeds, maar ook 20.000 mensen denken daar zo over. Wij zijn trots om partner te mogen zijn van de succesvolste crowdfunding actie voor een non-profit organisatie."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.