Ads Top

Miljoenen elektrische gereedschappen ongebruikt op de plank

In Nederland liggen 3,6 miljoen stuks elektrisch (tuin)gereedschap ongebruikt op de plank. Slechts 27 procent daarvan wordt ingeleverd voor recycling. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen organiseert.

Als de elektrische gereedschappen ingeleverd worden, laat Wecycle ze voor meer dan 80 procent tot 90 procent recyclen. TL-buizen en spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Om het inleveren van elektrisch gereedschap en energiezuinige lampen te stimuleren, voert Wecycle een inleveractie.

Snelle inleveraars krijgen tot en met 13 juli bij deelnemende winkels een Wecycle-kaartspel cadeau en maken kans op een professionele klushulp. Ruim 950 bouwmarkten en doe-het-zelfzaken doen mee. Meer informatie over deze inleveractie: www.wecycle.nl/inleveren.

Bij bouwmarkten en doe-het-zelfzaken kan de consument elektrische (tuin)gereedschappen en energiezuinige lampen altijd inleveren bij aankoop van een soortgelijk product. Bij 260 bouwmarkten staat een Wecycle-inleverbak waar je oude kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen kunt inleveren zonder iets nieuws aan te kopen. In totaal staan in meer dan 2.300 winkels Wecycle-inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Wecycle blijkt dat in een huishouden gemiddeld 0,62 stuks elektrisch (tuin)gereedschap niet meer wordt gebruikt. In totaal zijn dit 3,6 miljoen apparaten. 27 procent geeft aan de ongebruikte apparaten in te leveren voor recycling bij een gemeentelijke milieustraat, in een winkel bij aankoop van een nieuw product of in een Wecycle-inleverbak. Er deden 1.071 volwassenen uit het online TNS NIPO-panel mee aan het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.