Ads Top

GFT-campagne in Hulst

De gemeente Hulst gaat de komende weken bij haar inwoners en ondernemers aandacht vragen voor het gescheiden inzamelen van Gft-afval. Per persoon gooien we gemiddeld 84 kilo groente-, fruit- en tuinafval (gft) in de verkeerde (grijze) bak. Gft-afval hoort niet in de grijze rolemmer, maar in de groene. Groen afval kan bovendien veel gemakkelijker en goedkoper worden verwerkt. Dat scheelt energie én geld.

Via de campagne “GFT geef je met de groene bak mee” besteedt de gemeente Hulst hier de komende weken aandacht aan. Naast diverse publicaties verschijnen er op 7 juli 2014 op de borden, welke gebruikt werden voor de verkiezingen, grote posters om de aandacht te vestigen op het belang van het scheiden van gft-afval.

Bekend is dat ongeveer 37% van het afval in de grijze rolemmer uit gft-afval bestaat. Als al dit afval in de groene container zou worden gegooid, levert dit een besparing van ruim 114.000 euro per jaar op. Dit zit hem in het verschil in verwerkingskosten. Voor groen afval betaalt de gemeente namelijk 41 euro per ton (1.000 kilo) minder dan voor restafval. Meer groen in de groene bak heeft dus ook een gunstige invloed op de afvalstoffenheffing en dus op de portemonnee van de inwoners en ondernemers!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.