Ads Top

Proefsleuven voor ondergrondse afvalcontainers

 

In opdracht van de gemeente Maassluis start aannemer Klijn op maandag 2 september met het graven van proefsleuven op verschillende locaties in de Vogelwijk. Dit betekent dat het straatwerk tijdelijk wordt opengebroken om onderzoek te doen naar eventuele obstakels (kabels, leidingen en fundering) in de grond. Per dag wordt op minimaal twee locaties gegraven. Daarna wordt het straatwerk weer hersteld.

De gemeente onderzoekt of locaties in de Vogelwijk geschikt zijn voor ondergrondse afvalcontainers. Door gebruik te maken van proefsleuven kan met zekerheid worden bepaald of er sprake is van kabels en leidingen in de grond.

Als er geen kabels of leidingen worden gevonden bij een proefsleuf, is een locatie in principe geschikt voor het plaatsen van een ondergrondse afvalcontainer. Inwoners krijgen dan de gelegenheid om, zodra het voorlopige locatieplan bekend is, hun mening te geven met een zienswijze. Dat is een formele reactie op het locatieplan. Als uit het resultaat van een proefsleuf blijkt dat een locatie niet geschikt is, gaan we op zoek naar een andere locatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.